contoh biantara sunda lengkap beserta artinya

Pidato ialah kegiatan bicara atau berorasi di muka umum, dilaksanakan dengan sampaikan opini atau pertimbangan penulis. Biasanya pidato dilaksanakan untuk mengatakan kejadian atau hal yang pantas untuk dibicarakan di muka umum

Contoh biantara

Assalamualaikum Wr. Wb.,

Wilujeng enjing sadayana, bapa sareng ibu guru anu ku simkuring dipikahormat, sareng rerencangan sadayana anu ku simkuring dipikacinta.

Langkung ti payun mangga urang sanggakeun puji sareng sukur ka Allah SWT, anu parantos marengkeun urang sadayana dugi ka tiasa patepang dina ieu acara. Alhamdulilah urang tiasa kempel di ieu tempat dina kaayaan sehat wal afiat.

Pala wargi anu ku simkuring dipikahormat, dina ieu waktos simkuring bade ngadugikeun kumaha pentingna hirup sehat kanggo urang sadayana. Urang sadaya kedah atanapi wajib ngajagi lingkungan sareng awak nyalira sangkan ditebihkeun tina sagala rupi panyakit. 

Ku margi kitu, urang kedah ngalaksanakeun hirup sadidinten ku cara anu sehat. Meresihan salira atanapi ibak, maresihan kuku, nyikat waos anu rutin, eta conto anu disebat hirup anu sehat. Conto anu sanesna, miceun runtah kana tempatna, nyiduh ulah dimana wae, batuk atanapi bersin kedah nutupan baham.

Saupami sadidinten urang ngajagi kabersihan, awak urang bakal bersih atanapi suci tina sagala rupi kokotor. Beresih teh hartosna beresih sucina urang sareng lingkungan di sabudeureun urang. Urang kedah mikacinta kana kaberesihan supados manah urang oge suci sareng beresih.

Pala hadirin sadayana, rupina dicekapkeun sakitu anu kapihatur, kirang langkungna mugi tiasa dihapunten.

Wassalamualaikum Wr. Wb.
Jawab Soal seseorang yang selalu memberikan bantuan di internet

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel